Centrum-G Business Ventilatieopening wasdroger

Ventilatieopening wasdroger

Een wasdroger heeft een beetje doorlopend onderhoud nodig om hem in veilige en goede staat te houden.

Hoe werkt een wasdroger?

De manier waarop een wasdroger werkt, is vrij eenvoudig: hij draait kleding rond in hete lucht terwijl een uitlaatopening vochtige lucht naar buiten stuurt. Een afvoerbuis wordt aangesloten op de achterkant van uw wasdroger en vervolgens op een kanaal in de muur dat ergens naar buiten leidt, zodat alle hete, vochtige lucht die uit de droger komt naar buiten komt. Terwijl je verwarmde kleding in de hete lucht tuimelt, komen er pluisjes van de stof en komt het meeste vast te zitten in de pluizenvanger terwijl de uitlaatlucht er doorheen gaat. De pluisvanger is meestal toegankelijk via de deur van de droger of bovenop de droger en ziet er meestal uit als een plastic of draadscherm. Wat er ook voorbij de pluisvanger komt, gaat uit de uitlaatopening en het kanaal en klampt zich vast aan de zijkanten van de buis of blaast de uitlaatopening naar buiten.

De knusse Verwarmde bodywarmer verwarmde handschoenen die u biedt, zullen zeker ongeëvenaard zijn. De normale handschoenen kunnen niet eens in de buurt komen van de warmte van verwarmde handschoenen Als u uw handen in deze handschoenen steekt, ervaart u het comfort dat u nodig had. De wintersheid van het weer suggereert dat je beschermende uitrusting aantrekt om aan de gezonde kant van het leven te blijven. Maak uw winters niet ondraaglijk of onaanvaardbaar, maar kies voor de juiste uitrusting.

Wasdrogers blazen uitlaatlucht door kanalen, hoe korter het kanaalwerk, hoe beter. De totale aanbevolen lengte is minder dan 7,5 meter vanaf de achterkant van uw droger tot aan de ventilatieopening aan de buitenkant, dat wil zeggen met een recht lopend uitlaatkanaal. Als je bochten en bochten hebt, zou het een nog kortere afstand moeten zijn. Hoe meer draaien en hoe verder de afstand, hoe harder uw droger moet werken om de afvoerlucht en losse pluisjes te verplaatsen. Hoe harder je wasdroger werkt en hoe langer hij draait, hoe sneller hij verslijt en moet worden vervangen of gerepareerd.

Als uw wasdroger verstopte ventilatieopeningen en kanalen heeft, zijn er meestal een paar tekenen die u zult zien:
• Het drogen van veel kleding duurt langer.
• Kleding is erg heet en nog steeds vochtig als de droger klaar is.
• De wasdroger zelf zal heter aanvoelen.

Een met pluisjes verstopte wasdroger kan vaak elke maand 15 – 25 dollar aan extra elektriciteit verbruiken om je kleding te drogen, dus het is verstandig om de ventilatieopening van je droger en het kanaalwerk schoon te houden.

Dus wat voor soort onderhoud moet je doen voor je wasdroger?
Lint heeft de neiging zich op te bouwen in 3 gebieden:
1. In de pluisvanger.
2. In de flexibele afvoerslang achter de droger.
3. Binnenin het kanaalwerk in de muur, leidend naar de externe ontluchtingsklep.

Stap één is het reinigen van de pluisvanger na elke lading wasgoed. Hoe maak je de pluizenvanger schoon? Je trekt de pluisvanger eruit en schraapt de pluizen met je vingers eruit of slaat hem over de prullenbak om hem op te ruimen, en plaatst hem dan terug. Wanneer je de pluisvanger eruit trekt, kijk dan rond in de droger in de zak waar hij zat, als je daar meer losse pluisjes ziet, haal hem er dan uit (je kunt je hand, een borstel of je stofzuiger gebruiken). Door deze eenvoudige reiniging regelmatig uit te voeren, voorkomt u 90% van de ontluchtingsproblemen van de wasdroger.

Stap twee, één keer per jaar (of vaker als u een probleem vermoedt) moet u uw droger loskoppelen en uit de muur trekken, vervolgens de uitlaatbuis loskoppelen van de droger en de muur en deze met een stofzuiger schoonmaken. Dat ruimt gebied #2 op. Gebied # 3 is het kanaalwerk in de muur dat naar buiten leidt. Reinig dit gebied met een stofzuiger of bladblazer (een bladblazer met een handdoek om de ventilatieopening gewikkeld, om een afdichting te creëren werkt prima) samen met een droogborstel of vijzel, zet alles weer in elkaar en op zijn plaats, en je bent klaar .